15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Bylinková polévka

Název Množství a jednotka
velká mrkev 1 ks
brambora 2 ks
mražený hrášek 200 g
ovesné vločky 3 lžíce
libeček 1 hrst
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle mírně opražíme ovesné vločky, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a brambory na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme téměř doměkka. Po cca čtvrt hodině přidáme mražený hrášek, necháme pár minut povařit, až bude všechna zelenina měkká, polévku zjemníme smetanou a zahřejeme už jen pod bod varu. Nakonec přidáme dvě hrsti nasekaných bylinek - hrst libečku, pár lístků mladého špenátu, petrželku, a na talířích posypeme zelenou natí jarní cibulky.
Pokud se nám zdá polévka moc jemná a nevýrazná, přidáme půlku bujónu.


 


RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové těstoviny

Postup: Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje podle návodu na sáčku.... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...